Vervanging zolen wandelschoenen

 

Wandel je veel? Dan zullen je zolen en hakken sneller slijten dan als je een minder fanatieke wandelaar bent. Ook zullen je schoenen meer onderhoud nodig hebben dan als je ze maar één of twee keer per jaar gebruikt voor een vakantie. Dat de zolen en hakken in goede staat zijn is voor beide gevallen van belang.

 

De meeste hakken en zolen van je bergschoenen kunnen gerepareerd worden. Maar ook als het gehele onderwerk versleten is kan deze, in de meeste gevallen, vervangen worden. 

 

Een vaak voorkomend probleem is dat de tussenliggende dempende laag aan het vergaan is. Dan vervangen we het gehele onderwerk. Is er alleen slijtage aan de hak of loopzool dan vervangen we alleen deze. 

 

Kijk niet alleen naar de zolen en hakken zelf, maar ook naar de dempende tussen zool als je ze meeneemt op vakantie. Het kan zijn dat dit uitgedroogd of aan het vergaan is en deze los laten tijdens een wandeling. In de meeste gevallen is ook dan reparatie mogelijk.

 

Per berg- of wandelschoen kan de reparatie verschillen. Kom voor advies naar de schoenmakerij zodat we een passende oplossing kunnen vinden. 

 

Ook voor onderhoud voor het leer zelf, veters en het repareren van een haakje of oogje kan je bij ons terecht.