Hoe onderhoud ik mijn leren schoenen?

 

Als je wilt dat je leren schoenen langer meegaan moet je ze goed verzorgen. Ten eerste ziet het er beter uit, maar je doet ook langer met je duren schoenen. Hier een aantal tips om je schoenen te verzorgen.

 

  • Gebruik een beschermende spuitbus om je nieuwe schoenen water en vuil afstotend te maken.
  • Herhaal dit ook regelmatig
  • Gebruik een goede schoencrème op basis van bijenwas. Goedkopere merken kunnen op basis van siliconen zijn en geven alleen een optische glans, maar voeden het leer niet. Het beste is om een inpoetsborstel te gebruiken om de schoencrème aan te brengen en een uitpoetsborstel of doek om je schoenen uit te poesten en glans te geven.
  • Poets je schoenen om de maand om uitdroging te voorkomen en het leer in topconditie te houden.
  • Voor schoenen die erg kaal zijn bestaan er extra dekkende crèmes.
  • Spuit je leren schoenen daarna weer in om ze te beschermen tegen waterdruppels en vuil.
  • Zet je schoenen zoveel mogelijk weg met schoenspanners, maar ver weg van een warmtebron om uitdroging te voorkomen. 


Wij gebruiken de onderhoud middelen van Famaco. Deze hebben ook een 3 stappenplan in hun collectie die wij verkopen:

 

1.     Reinigingslotion: De Lait Précieux Collection 1931 is een zachte reinigingslotion die zorg draagt voor het leder. Perfect gevoed dankzij bijenwas en natuurlijke oliën - jojba en cedar - maakt het leder opnieuw helder en zacht.

2.     Creme sublime: De crème Sublime Collection 1931 is een gekleurde schoencreme die de kleur van gladleder doet herleven. De gecombineerde werking van arganolie en natuurlijke wassen - bijenwas en carnauba wax - voeden het leder en geven het een rijke glans.

3.     Baume Intense: De Baume Intense Collection 1931 is een echte verfraaiende formule. Zijn speciale formule verrijkt met bijenwas, carnauba wax en cedar olie maakt het mogelijk om hoogglans en patina te creëren. 

 

Daarnaast hebben we de Geleé Delicate. Deze werd gemaakte gemaakt om de meest kostbare ledersoorten in uitmuntende conditie te houden. Deze gelei zorgt voor een milde reiniging en voed het leder dankzij de hoge concentratie aan bijenwas en shea butter.

 

Wil je schoenen laten poetsen? Dan hebben wij een strippenkaart met onze 7 sterren poets-service. Dan worden, naast gereinigd, gepoetst en beschermd, ook de randen van je schoenen geverfd.

 

 

Je leren tassen onderhoud je met andere verzorgingsmiddelen.